Hoppa till huvudinnehållet

Antikrundan

Bild på medlemmar i Antikrundan

Antikrundan

Antikrundan bildades 1997 inför Sollentunas brandstations 30-årsjubileum. Av en slump fick vi vårt namn. En brandman tyckte att vi pensionärer var mossiga och antika. Sagt och gjort, Antikrundan var född!

Bild på medlemmar i Antikrundan

Kontakt: antikrundan@brandkaren-attunda.se

Till jubileét arbetade vi fram en 12-minuters film med inslag av brandkåren på 30-talet och bygget av nuvarande stationen 1968. Vi hade stort stöd från första början av både Ulf Hildebrant, förbundschef och sedemera Christer Ängehov, brandchef. Som alla förstår var det en grannlaga uppgift att gå igenom gamla dia- och fotobilder, filmer, tidningsurklipp, uniformspersedlar osv. Till Attundadagen 5 december 1998 presenterade vi vårt material i en utställning som blev mycket uppskattad.

Vi håller till på Blue Oyster på Upplands Väsby brandstation, där vi försöker skapa ett litet brandmuseum. Kom gärna och titta! Vår stora uppgift är att digitalisera våra bilder, filmer och berättelser för att bevara detta för eftervärlden.

Målsättning

Målsättningen med Antikrundan är att skapa ett levande och aktivt kontaktnät mellan ”våra” pensionärer och som ett led i detta arrangera utflykter och träffar samt fungera som ett stöd när så behövs. Vi tycker också att det är viktigt att vår brandkårshistoria skrivs ned och dokumenteras.