Hoppa till huvudinnehållet

Brandkunskap för barn och unga

Brandkåren Attunda arbetar på flera sätt för att barn och unga ska lära sig om brandskydd och få med sig ett gott säkerhetstänk.

Små barn i brandkläder, bild från Öppet hus

Brandsäkerhet för barn och unga

Brandkåren Attunda satsar på våra små medborgare - att de ska lära sig om brandskydd och få med sig ett gott säkerhetstänk. Det gör vi på flera olika sätt, bland annat med våra populära Öppet hus (ett tillfälle per brandstation och år) men även genom riktade insatser mot förskolor och skolor och genom gratis utbildningsmaterial.

Brandman hjälper barn att spruta vatten med brandslang

Läs mer om Brandgympa!

Brandgympa tillhör en satsning som Brandkåren Attunda gör för att skapa social hållbarhet med fokus på barn och ungdomar. Materialet är gratis för våra medlemskommuner och skolor.

Läs mer och beställ Brandgympa här.

Brandman som gör kullerbytta
Brandman som håller i en massa fritidsprylar

Läs mer om Brandteater och sånger!

Teater för förskole- och skolbarn tillhör en satsning som Brandkåren Attunda gör för att utbilda barn i säkerhet. Pjäsen "Larmet går" har satts upp vid flera tillfällen på våra brandstationer, nu med nyskrivna sånger!

Läs mer om Brandteater och sånger här.

Träna brandsäkerhet med ditt barn

Vi har samlat all brandkunskap och säkerhet för barn och unga på en egen sida. Där kan man ladda ner pyssel, träna utrymning hemma, sjunga sånger och titta på våra filmer om brandsäkerhet för barn. Du hittar allt material här.

 

Barn nedanför spis med kastrull som kokar