Hoppa till huvudinnehållet

Automatlarm

Larmikon

Digitaliserad nyckelhantering vid automatlarm

Brandkåren Attunda har beslutat sig för att använda det digitala inpasseringssystemet Smart passage för att öka möjligheten till ett snabbt ingripande vid larm. Det påverkar nyckelhanteringen för fastigheter som har automatiska brandlarm kopplade till SOS Alarm och räddningstjänsten.

SOS Alarm har tillsammans med räddningstjänster över hela landet tagit fram en digital inpasseringstjänst, Smart passage. Tjänsten syftar till en smidigare och säkrare nyckelhantering i samband med automatlarm. Manuell hantering av fysiska nycklar ersätts med ett smart system där inpasseringen är behovs- och fjärrstyrd.

Digitalt lås

Hur fungerar det?

Vid ett automatlarm i en fastighet med Smart passage delar SOS Alarm ut behörighet till den utryckande räddningstjänsten, så att de kan komma in utan att behöva fysiska fastighetsnycklar. Behörigheten är temporär och avslutas när ärendet är avslutat. Det innebär att ni inte behöver lämna in nycklar, passerkort eller taggar till räddningstjänsten. Helt enkelt, mindre administration och snabbare utryckning som minskar risken för skador på fastigheten och de som befinner sig i den.

Vad krävs?

Om ni redan har ett digitalt inpasseringssystem:
Smart passage är kompatibelt med de flesta inpasseringssystem. Det innebär att installationen endast kräver konfiguration av befintliga digitala nyckelsystem, vilket utförs av din installatör.

För er som har nyckelbox eller fysiska nycklar:
Smart passage fungerar även med speciella låscylindrar. Det innebär att ni kan fortsätta använda en vanlig nyckel, men att räddningstjänsten får en digital nyckel som ger behörighet att komma in då ett brandlarm har gått. Er installatör hjälper till med både hårdvara och installation.

Man kan även använda en kombination av digitalt passersystem och fysiska nycklar.

Alla automatlarmskunder kan ansluta sig till Smart passage

Anslut er fastighet till Smart passage genom att ta kontakt med er installatör. Installatören inventerar vad som krävs för att genomföra uppgraderingen av låssystemen. När installationen är klar och tjänsten är tillagd till ditt automatiska brandlarmsavtal hos SOS Alarm är Smart passage aktiverat och fungerar direkt.

För mer information om Smart passage eller hjälp att hitta en installatör, besök SOS Alarms hemsida https://www.sosalarm.se/kampanjer/smartpassage-automatlarm/ eller hör av dig till Kundcenter, mejl: kundcenter@sosalarm.se, telefon: 0771-505 100