Frågor och svar

Svar på vanliga frågor som Brandkåren Attunda brukar få från de som söker jobb hos oss.

Hur ansöker jag?

Du ansöker här på vår webbplats. Klicka på aktuell tjänst så kommer du vidare till information om tjänsten samt ansökningsformulär. Gå till Lediga jobb.

Blir alla lediga tjänster utannonserade?

Alla tjänster där vi inte har interna kandidater utannonserar vi externt. I dessa fall så lägger vi alltid ut tjänsterna på vår webbplats.

Har min ansökan kommit in?

Har du fått ett svarsmail till den e-postadress som du uppgett så har din ansökan kommit in.

Kan jag skicka in en spontanansökan?

Ja, även om det inte finns några lediga tjänster kan du skicka in en generell intresseanmälan. Gå till Lediga jobb.

Tar ni emot praktikanter/prao?

Vi tar kontinuerligt emot praktikanter från SMO (Skydd mot olyckor), praoelever från kommunerna, brandingenjörsprogrammet och RUB.

Praktikant SMO/praoelever från kommunerna

Är du intresserad av att göra din praktik eller prao hos oss, kontakta kontaktperson nedan för den station där du vill vara. Läs mer om var vi finns - våra brandstationer.

Järfälla
Per Jonsson
 
Knivsta
Tomas Wrådhe

Sigtuna
Tobias Öhlund

Sollentuna
Mats Kumblad
 
Upplands-Bro
Tomas Wrådhe

Upplands Väsby
Pierre Ahlberg 

Brandingenjörsprogrammets BI

Administreras av din högskola som fördelar platserna.

RUB

Ta kontakt med vår samordnare för myndighetsutövning, Sabina Gustavsson.

Var vänder jag mig om jag vill veta mer om tjänsten?

Till varje annons har vi kontaktpersoner som är insatta i den utlysta tjänsten och rekryteringsprocessen. Ta kontakt med någon av dessa för att få veta mer.

När påbörjar ni intervjuer till de olika tjänsterna?

Normalt sett påbörjar vi intervjuerna cirka två veckor efter att ansökningstiden gått ut. Är du aktuell för tjänsten så kommer du att bli kontaktad av oss. I vissa rekryteringar sker urvalet löpande, men då framgår det av annonsen.

Kan jag få personlig återkoppling på min ansökan?

Vi har ofta många sökande till våra lediga tjänster och har tyvärr inte tidsresurser till att ge alla sökande återkoppling. Däremot ger vi alltid alla sökanden om besked om när aktuell tjänst är tillsatt.

Vad finns det för krav för att bli brandman hos er?

Vi kräver formell utbildning från SMO (Skydd mot olyckor), brandman heltid (15 v Räddningsinsats från dåtida Räddningsverket), kompletterad med SMO-kompetens eller motsvarande. Du ska bland annat vara samhällsengagerad, öppen och utvecklingsinriktad med intresse för att bemöta människor och arbeta med alla typer av människor. Vi kräver också att du är simkunnig (minst guldbojen), klarar av arbete på hög höjd och har en god samlad fysisk förmåga. Du ska också aktivt stå för vår värdegrund.

Vad är positiv särbehandling?

Positiv särbehandling regleras i diskrimineringslagen och betyder att arbetsgivaren kan prioritera sökande från det underrepresenterade könet vid likvärdiga meriter. Då räddningstjänsten är en bransch med snedfördelad könsfördelning i flera yrken ser vi detta som ett viktigt verktyg för att bli en jämställd arbetsplats. Det framgår i annonsen för tjänsten om vi kommer att använda positiv särbehandling.

Kan jag komplettera min ansökan senare?

Det går bra att komplettera din ansökan med betyg och intyg vid ett något senare tillfälle, men var noga med att ange vilken tjänst din komplettering avser.