Brandsäkerhet under jul

I december månad ökar antalet bränder. Tända ljus som glöms bort, kvarglömda kastruller på spisplattor och tomtebloss i granen kan orsaka bränder. Här kan du ta hjälp av våra brandsäkra tips om hur du kan skydda dig och dina nära, så ni kan fira en olycksfri jul.

Brandsäkerhet under jul

Kom ihåg att testa din brandvarnare

Den 1 december är det nationella brandvarnardagen. Sedan 2001 påminns medborgare runt om i Norden om att testa brandvarnaren så att man vet att den fungerar.

En fungerande brandvarnare är en billig livförsäkring och väcker dig när olyckan är framme. Kom ihåg att trycka på testknappen regelbundet. Om brandvarnaren inte ger ifrån sig en signal när du trycker på testknappen kan batteriet vara slut, och då behöver du byta ut det. Hjälper inte batteribyte – byt ut brandvarnaren.

Sms-tjänsten som påminner dig

Skicka en SMS-påminnelse till dig själv eller tipsa om tjänsten till någon du tycker om.

Målet är att få så många privatpersoner som möjligt att testa sin brandvarnare genom att bli prenumeranter på en gratis SMS-tjänst.

Anmäl dig och dina nära och kära:

www.skyddadigmotbrand.se
Där väljer du startdatum, regelbundenhet, till vem och mobiltelefonnummer.

Genom att ha koll och rätt utrustning hemma, kan du undvika att en olycka sker. Se till att brandskydda ditt hem med brandvarnare, handbrandsläckare och brandfilt.

Brandsäkra tips & råd under jul & nyår