Vindslägenhetsbrand i ett flerfamiljshus på Rondellen 19 i Kallhäll, Järfälla

Tisdagen den 5 maj klockan 6.34 inkommer ett larm efter en person sett kraftig rök från ett lägenhetsfönster på vinden i flerfamiljshuset i Kallhäll i Järfälla. När brandstyrkor från Järfälla, Upplands-Bro och Upplands Väsby samt ambulans och polis anländer på plats är det kraftig brand i lägenheten och trapphus.

Mannen, boende i lägenheten hittas snabbt av räddningstjänsten. Mannen förs akut till sjukhus med allvarliga skador, men hans liv gick inte att rädda.

Klockan 07.14 är branden släckt och det är oklart hur branden startade. En teknisk undersökning av lägenheten kommer att genomföras och platsen kommer vara avspärrad av polis. Man har inte heller kunna identifiera någon brandvarnare i lägenheten.

Med anledning av branden kommer Brandkåren Attunda att medverka på bostadsrättsföreningens föreningsstämma klockan 18.30 ikväll. Brandkåren Attunda kommer också från imorgon klockan 18.20 och inom en vecka att besöka det aktuella flerfamiljshusets portar och utföra hembesök med brandskyddsinformation och även informera om morgonens händelse. Att ha de tre b:na hemma, brandvarnare, brandfilt och brandsläckare är några enkla och billiga livförsäkringar. Våra tankar går till den omkomnas anhöriga.