Villabrand på Illerstigen i Märsta

Tisdagen den 10 februari kl 01.07 larmades flera brandstyrkor till en villabrand på Illerstigen i Märsta. När enheterna var framme på plats kl 01.17, var villan redan övertänd.

Man kunde relativt snabbt hitta två personer som visade sig vara döda. Det har varit boende i huset, en man och en kvinna i 70-årsåldern. De befann sig på första våningen i sovrummet.

Släckningsarbetet av den övertända villan har skett, samtidigt som man lyckades att begränsa brandspridningen enbart till fastigheten där branden startade. Först kl 03.55 lämnade Märstastyrkan villan. Det är oklart hur branden startade. En teknisk undersökning av villan kommer att genomföras och platsen kommer därför vara avspärrad tills dess den är klar.

Under dagen sker en tät dialog med kommunen om hur stödet till såväl boende i området som drabbade ska arrangeras. Med anledning av branden kommer Brandkåren Attunda att finnas på plats inom området för förstärkt information, vi återkommer med tid och plats.

För oss på Brandkåren Attunda är det viktigt att minska bostadsbränder och ha en tät samverkan med våra medlemskommuner för att förebygga bränder. Vi på Brandkåren Attunda arbetar med att göra hembesök i våra medlemskommuner för att förebygga bränder. Att ha de tre b:na hemma, brandvarnare, brandfilt och brandsläckare är några enkla och billig livförsäkringar.

Våra tankar går till de omkomnas anhöriga.