Ungdomar diplomerades i Upplands-Bro kommun

Efter tre intensiva månader tog 27 ungdomar inom Fryshusets verksamhet H.I.T emot diplom för en väl genomförd juniorutbildning. Juniorutbildningen är en del i Fryshusets och Upplands-Bro kommuns partnerskap och har genomförts med kommunens verksamheter, Polisen Järfälla/Upplands-Bro och Brandkåren Attunda.

H.I.T står för hopp, inkludering och trygghet och är ett projekt med syfte att få unga att upptäcka och utveckla sina drivkrafter. Deltagarna har lärt sig första hjälpen, livräddning, brandsläckning och konflikthantering. De har också fördjupat sig i frågor om jämställdhet, konsekvenstänkande, lag och rätt, samarbete och feedback.

Kommundirektör Maria Johansson och kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) höll tal och lyfte hur viktig ungdomarnas insats är för kommunen.

- Att se så många fantastiska ungdomar som aktivt valt att engagera sig i sin hemort Bro och i sig själva är stort. De har alla möjligheter att lyckas väl på sin fortsatta resa i livet, och de påverkar sin omgivning i sina roller som positiva förebilder. De både kan och vill, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun och medlem i Brandkåren Attundas förbundsdirektion.

Läs mer