Testa sms-tjänsten och få påminnelse i mobilen

En undersökning som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har genomfört visar att 97 % av alla hem har en brandvarnare. Däremot säger 35 % att de aldrig testar den och 53 % uppger att de gör det mer sällan än varannan månad. Fungerande brandvarnare räddar liv.


Kom ihåg att testa dina brandvarnare regelbundet. Skicka en SMS-påminnelse till dig själv eller tipsa om tjänsten till någon du tycker om. För att påminna om att testa sin brandvarnare har MSB en tjänst där ett sms skickas ut för att påminna att det är dags att testa sin brandvarnare. Det går att registrera sitt mobilnummer på www.skyddadigmotbrand.se

1 december på Brandvarnardagen drar kampanjen Aktiv mot brand igång för sjätte året. Den har målsättningen att få fler människor att testa sin brandvarnare och att ha fungerande brandskyddsutrustning hemma. Kampanjen är ett samarbete mellan myndigheter, försäkrings-, bostads- och brandskyddsbranschen samt kommunernas räddningstjänster.

Målet är att få så många privatpersoner som möjligt att testa sin brandvarnare genom att bli prenumeranter på en gratis SMS-tjänst.