Teaterföreställningen Larmet går på Knivsta brandstation

Den 23-25 oktober spelades teaterföreställningen "Larmet går på Knivsta brandstation". Pjäsen är skriven av brandman/projektledare, Kristina Gissler. Inbjudna var förskolor, årskurs 1-3, familjedaghem, öppna förskolor, SFI och ensamkommande barn i Knivsta kommun.

För fjärde året i rad spelades det musikteater på Knivsta brandstation under vecka 43. Teatern vänder sig till barn från förskolan upp till årskurs tre. I år var också SFI och ensamkommande barn inbjudna. Det kom cirka 1 400 barn på föreställningarna.

Besökarna fick vara med om ett antal olika larm som räddningstjänsten åker på och fick bland annat lära sig om brandsäkerhet i hemmet (brandvarnare, brandfilt och handbrandsläckare), vattensäkerhet (flytväst) men även att man ska använda reflex när det är mörkt ute. I år hade vi även gräsbrand som larm och hur viktigt det är att använda cykelhjälm när man cyklar.

Pjäsen framfördes av brandmän från Brandkåren Attunda, livemusik av elever och lärare från Knivsta Kulturskola och solosång stod Kristina Gissler för.

Läs mer om föreställningen 2018

För fler bilder se Brandkåren Attundas Facebooksida.