Taklagsfest i Sollentuna

I dag den 14 februari hade den nya brandstationen i Sollentuna sin taklagsfest. Det bjöds på smörgåstårta och stämningen var god med både brandmän, entreprenörer, projektgruppen och en del av ledningsarenan som var på plats i den nya byggnaden.

Ida Texéll, förbundsdirektör/räddningschef på Brandkåren Attunda passade på att tacka alla projektledare, entreprenörer och byggarbetarna för det fina resultatet.

Den nya brandstationen är anpassad för en modern räddningstjänst, vilket bidrar till utvecklingen av säkerheten i hela kommunen. Brandstationen har låg energiförbrukning men även lokaler som är anpassade ur ett jämställdhets- och jämlikhetsperspektiv. Inflytt planeras under vintern 2019.

Enligt traditionen ska en krans hängas upp som dekoration under taklagsfesten och så skedde även på brandstationen, dock i en något mindre traditionell version - nämligen en livboj.

Om brandstationen

Den är centralt placerad på Hammarbacken vid Häggviks handelsplats som gör att räddningstjänsten snabbare kommer att nå ut till alla delar av kommunen för att leverera god service till såväl Sollentunaborna men även alla i regionen. Invigning av den nya brandstationen kommer ske efter inflytt - håll utkik för datum!

Läs mer