Stort tack alla som kom på öppet hus på brandstationen i Upplands-Bro

Söndag den 2 juni var det dags för öppet hus på brandstationen i Upplands-Bro. Det var en fin och solig dag och cirka 400 besökare som lockades av stationens alla aktiviteter.

Bland aktiviteterna fanns bland annat provsittning i brandbilen, spruta vatten med brandslang, testa vår arbetsrelaterade bana och tipspromenad. På plats fanns Frivilliga resursgruppen (FRG) som lärde ut hjärt- och lungräddning (HLR) och informerade om sin verksamhet, två ekipage från Räddningshundarna och Ambulansen som visade upp deras fordon.

Under dagen hölls förevisning där vi klippte tak på en bil och tog ut en person som var "skadad" på bår. Även Räddningshundarna hade en förevisning där de visade hur de arbetar när de söker efter personer, de tog några frivilliga från publiken som fick gömma sig en och en och sen fick en hund i taget söka efter personen, det var väldigt spännande att se.

Grattis till vinnarna i tipspromenaden

Lena, Amadeus och Alexander.

Tack till alla som kom och gjorde dagen positiv och lärorik och tack även till FRG, Räddningshundarna och ambulansen som deltog på öppet hus.

Se fler bilder från öppet hus på Brandkåren Attundas sida på Facebook.