Se inslag från TV4 Nyhetsmorgon den 1 december

Fredag den 1 december är det Nationella brandvarnardagen. Kl 8.44 medverkade Brandkåren Attundas medarbetare i TV4 Nyhetsmorgon för att prata om brandsäkerhet i hemmet.

Brandman Kristina Gissler pratade om vad man ska göra om det brinner i ett flerfamiljshus och om brandvarnardagen. Steffo Törnquist berättade om när han råkade ut för brand på stugan och sedan dess har han uppgraderat sitt brandskydd, med "en brandvarnare i nästan varje rum". En rekommendation som brandmannen Kristina Gissler tycker är en billig livförsäkring. Se till att brandsäkra ditt hem med brandvarnare, brandfilt och pulversläckare.

Steffo efter brandchocken: "Jag har brandvarnare i nästan varje rum"

Brandvarnardagen

Den 1 december är det nationella brandvarnardagen. Sedan 2001 påminns medborgare runt om i Norden om att testa brandvarnaren så att man vet att den fungerar. Vi vill uppmärksamma vikten av att ha en fungerande brandvarnare. En fungerande brandvarnare är en billig livförsäkring och väcker dig när olyckan är framme.

Kom ihåg att trycka på testknappen regelbundet. Om brandvarnaren inte ger ifrån sig en signal när du trycker på testknappen kan batteriet vara slut, och då behöver du byta ut det. Hjälper inte batteribyte – byt ut brandvarnaren. 

Sms-tjänsten som påminner dig
Skicka en SMS-påminnelse till dig själv eller tipsa om tjänsten till någon du tycker om. 
Där väljer du startdatum, regelbundenhet, till vem och mobiltelefonnummer. Anmäl dig och dina nära och kära till sms-tjänsten: www.skyddadigmotbrand.se