Schools Out Festival 2019 i Sollentuna

Den 12 juni arrangerades årets School's Out Festival 2019 i Sollentuna, där Brandkåren Attunda medverkade. Det var ett mycket lyckat event som lockade över 2 200 ungdomar i åldrarna 13-17 år.

Stämningen var väldigt hög under hela kvällen. Brandkåren Attunda fanns på plats för andra året i rad med sina skolbrandmän och även brandstyrkan, grupp två.

I år fick vi tillgång till ett evenemangstält där vi lärde ut HLR till ungdomarna och anordnade en tävling som pågick under hela kvällen. Tävlingen gick ut på att på snabbast möjliga tid klä på sig ett larmställ för utryckning. Väldigt många ungdomar fann det oerhört roligt och deltog. Den som vann var och var snabbast var Isabelle som fick på sig larmställ, hjälm och rökdykarhandskar på endast 21 sekunder. Hon vinner två biobiljetter, brandvarnare och brandfilt. Stort grattis!

Under kvällen så skapade Brandkåren Attunda en trygghetskänsla med vår närvaro och ungdomarna fick chans att lära känna människan bakom uniformen. Det var otroligt uppskattat hos eventpersonal och ungdomarna som visade ett stort intresse för vår verksamhet.

Tack alla som kom och pratade med oss i tältet. Vi syns nästa år igen!