Rådigt ingripande

Under onsdagen hyllades Lisette Nordh Paananen av Brandkåren Attunda, på station Sollentuna för sin fina insats som SMS-livräddare vid ett hjärtstopp den 18 maj i år i Sollentuna.

Distriktschef Emma Dahlgren delade ut Brandkåren Attundas diplom för rådigt ingripande vid olycka och blommor. Inbjudna var förutom Lisette Nordh Paananen även Torsten Aaro, som Lisette räddade livet på för snart sex månader sedan, hans fru Calla, media och brand- och ambulanspersonal som var involverade i händelsen.

Alla var mycket intresserade att höra om händelsen i maj och Torstens resa tillbaka igen, med bland annat rehabiliteringen för att lära sig gå på nytt. Det som troligen räddade Torstens liv, var att hans fru Calla såg händelsen och snabbt larmade SOS Alarm och började med hjärtkompressioner. När Lisette fick SMS från SMS-livräddarna, så var hon snabbt på plats och kunde fortsätta med hjärt- och lungräddning, innan brand- och ambulanspersonal kom på plats. Att Torsten och Lisette har ett mycket starkt band till varandra går inte att missa.

Lisette rekommenderar, de som bor i Stockholms län och är utbildade i Hjärt- och lungräddning att anmäla sig som SMSlivräddare.