Rådigt ingripande på Kavallerigatan

Onsdagen den 27 april hyllade Brandkåren Attunda tillsammans med Upplands Väsby kommun, bostadsrättsföreningen Kavalleristen, polisen och försäkringsbolaget de hjältar som gjorde ett rådigt ingripande vid branden.

På kvällen samlades ett 60-tal personer på Kulturhuset Messingen för ett informationsmöte om branden på Kavallerigatan i Upplands Väsby den 17 april.

Brandman Sebastian Bäcklin berättade om brandgruppens arbete och insatsen i stort. Därefter berättade distriktschef Thomas Liljedahl om hur vi arbetar taktiskt med bränder samt hur våra resurser ser ut i Upplands Väsby och i Brandkåren Attundas organisation. Alla närvarande fick möjlighet att ställa frågor - allt från egen säkerhet samt hur ett larm från en inringare hanteras.

Boende från Kavallerigatan tyckte att insatsen var mycket bra skött och gav brandstyrkan som arbetade med insatsen och de som var med under kvällen applåder. 

Avslutningsvis delade Thomas Liljedahl ut Brandkåren Attundas diplom och blommor för rådigt ingripande till Farid Alizada, Beris Levent och Eddie Lövenås som särskilt utmärkte sig vid branden. Alla tre fick berätta om sin insats, vilket gav kvällen ytterligare applåder.

Mer information

Läs tidigare nyhet om branden på Kavallerigatan
Artikel i Vi i Väsby