Rådiga ingripanden hyllades på Midgårdsbadet

Fredag den 28 september, kl 10.00 uppmärksammade Brandkåren Attunda personalen på Midgårdsbadet i Märsta, Sigtuna kommun med blommor, tårta och diplom för deras rådiga ingripande vid flera tillfällen under sommaren med att rädda liv.

Personalen på Midgårdsbadet har under sommaren räddat livet på två personer, en 5-årig pojke som höll på att drunkna samt en 55-årig man som fick ett hjärtstopp. De har även hanterat ett sjukdomsfall, en kvinna som drabbades av svår allergi.

– Deras snabba agerande har gjorts på ett kunnigt och professionellt sätt och därför vill vi hylla dem och visa vår uppskattning för deras fina arbete säger Per Jonsson, distriktschef i Märsta och Sigtuna.

Tapani Röyttä, bad- och simhallschef Sigtuna kommun berättar att all personal som jobbar på anläggningarna i kommunen är utbildade i livräddning.

– Det är såklart hedrande att Brandkåren Attunda vill hylla oss. Vi gör ju vårt jobb och det känns kul att någon uppmärksammar att vi gör det bra, säger Tapani Röyttä.

På plats på badhuset för att hylla kommunens badvärdar var distriktschef Per Jonsson som delade ut diplom och blommor. Inbjudna var brandstyrkan, ambulanspersonal, Sigtuna kommun och media.

Mer information