Radhusbrand på Kavallerigatan i Upplands Väsby

Söndagen den 17 april kl 03.32 inkommer larm om fullt utvecklad brand i lägenhet i mittsektionen av ett radhus på Kavallerigatan i Upplands Väsby.

Till radhusbranden larmades flera enheter från flera brandstationer till platsen. När brandstyrkorna anlände möttes de av en fullt utvecklad brand på hela taket. Insatsen inriktar sig på släckning och begränsning.

Initialt fördes tre lindrigt skadade till sjukhus. Vid kl 04.34 meddelar man från platsen att hela radhuslängan är genomsökt utan att påträffa fler skadade. Alla boende i radhuslängan har evakuerats till närliggande plats. Det är oklart hur branden startade. En teknisk undersökning av lägenheten kommer att genomföras. Prognosen kl 5.05 var att släckningsarbetet kommer att pågå långt in på söndagsmorgonen.

Våra tankar är hos de drabbade.

Under dagen sker en tät dialog med Upplands Väsby kommun om hur stödet till såväl boende i området som drabbade ska arrangeras. Med anledning av branden kommer Brandkåren Attunda att finnas på plats inom området och utföra hembesök med brandskyddsinformation. Att ha de tre b:na hemma, brandvarnare, brandfilt och brandsläckare är några enkla och billig livförsäkringar.