Pris går till Brandkåren Attunda och TopRight Nordic

Måndag den 27 november tilldelade Motormännens riksförbund ut Årets Hjulklapp 2017 till TopRight Nordic och Brandkåren Attunda för vårt gemensamma arbete för att skapa en säkrare arbetsmiljö för räddningstjänst, bärgningspersonal och vägarbetare i trafiken.

– Stort tack för en otroligt fin utmärkelse som betyder mycket. Det känns värdefullt och hedrande och vi är så tacksamma att ni hjälper oss i detta viktiga arbete säger Ida Texéll, förbundsdirektör/räddningschef, Brandkåren Attunda.

– Det är hedrande att få denna utmärkelse tillsammans med Brandkåren Attunda. Ett bevis på att frågan är viktig och inte minst säkerheten och arbetsmiljön för personal som arbetar på väg säger Anders Myrbäck, vd, TopRight Nordic.

Projekt - Ökad säkerhet vid räddningsinsats på väg

Under de senaste åren har fler olyckor inträffat i samband med räddningsinsats på väg. I flera fall har räddningspersonal skadats och några har förolyckats. För att förhindra det gäller det framförallt att få ner hastigheten i trafiken runt räddningsinsats. En väg för att uppnå det är att ta fram effektivare varningssystem.

Projektet Ökad säkerhet vid räddningsinsats på väg är finansierat av Trafikverkets Skyltfond. TopRight Nordic utvecklar tillsammans med Brandkåren Attunda varningsmaterial med elektroluminiscent ljus. Till skillnad från reflexer är det ett ljus som har en stark egen ljusstyrka.

Vem tilldelas årets hjulklapp

Mottagaren av priset ska framgångsrikt ha arbetat med någon av våra hjärtfrågor - trafiksäkerhet, mobilitet, bilekonomi eller miljö. 

Läs mer