Öppet hus i Sollentuna med vackert väder

Lördagen den 1 oktober hade Brandkåren Attunda öppet hus på Sollentuna brandstation. Det bjöds på strålande vackert väder med mycket folk som var glada och intresserade av de olika aktiviteterna som brandkåren bjöd på.

Med bland aktiviteterna fanns att åka brandbil, spruta vatten med brandslang och tipspromenad.

Dessutom fick man prova att släcka en mindre brand med handbrandsläckare och se vad som händer när det brinner olja i en kastrull med skillnaden på att släcka med lock och när man häller på vatten (vatten är inte en bra metod). Frivilliga resursgruppen (FRG) förevisade hjärt- och lungräddning, och även ambulansen visade upp sina fordon och berättade om sin verksamhet för nyfikna.

Filmvisning fanns också på dagordningen där man fick se hur snabbt en brand utvecklar sig i ett rum och om hur man ska tänka och agera om man stöter på en trafikolycka.  På plats fanns också ett informationsstånd där man bland annat fick veta vilken väg man behöver gå för att bli brandman och hur man skyddar sig mot bränder och olyckor. Däremellan fanns det korv och fika att köpa för den hungriga.

Grattis till vinnarna av tipspromenaden:

  • Leopold Kinell
  • Julia Jonshammar
  • Ingrid Sandberg

Se fler bilder från öppet hus på Brandkåren Attundas sida på Facebook.

Tack till alla som bidrog till den fina dagen!