Nytt ledarskap i Brandkåren Attunda

Den tidigare produktionschefen Martin Öhrstedt tar över som förbundsdirektör och räddningschef för Brandkåren Attunda.

Nytt ledarskap i Brandkåren Attunda

Martin Öhrstedt har agerat som tillförordnad förbundsdirektör och räddningschef under det senaste halvåret. Nu får han förtroendet från medlemskommunerna att axla det främsta ansvaret för brandkårens verksamhet.

Att skapa en så trygg och säker omvärld som möjligt är en av det offentliga samhällets kärnuppgifter, vilket vi tar på största allvar. Därför har detta varit en viktig tillsättning, där vi har anlitat extern rekryteringskompetens för att vara säkra på att vi får den allra bästa för posten som förbundsdirektör och räddningschef. Nu är vi säkra. Martin har den samlade förbundsdirektionens eniga stöd i att leda Brandkåren Attunda och i att fortsätta utveckla det skadeförebyggande arbetet säger förbundsdirektionens ordförande Oskar Weinmar.


Brandkåren Attunda består av de sex medlemskommunerna Järfälla, Knivsta, Sigtuna, Sollentuna, Upplands-Bro och Upplands Väsby. Inom Brandkåren Attunda arbetar 270 personer på 7 stationer.

Jag är glad och hedrad över förtroendet som visats mig och jag ska tillsammans med Brandkåren Attundas fantastiska medarbetare leda en räddningstjänst som alltid sätter de som bor och vistas inom våra kommuner i fokus säger Martin Öhrstedt.

Martin Öhrstedt började som brandman på Brandkåren Attunda år 2000 och har sedan dess genomgått en intern karriärutveckling, däribland som gruppledare, distriktschef och senast som produktionschef. Utöver arbetet på Brandkåren Attunda har Martin Öhrstedt haft en karriär som ishockeyspelare, med höjdpunkter på professionell nivå i Brynäs och Linköping under åren 2005 och 2007.