Musikteaterföreställningen Larmet går på Upplands-Bro brandstation

Den 1-3 april spelades musikteaterföreställningen "Larmet går på Upplands-Bro brandstation" för cirka 1 800 barn och deras pedagoger inne i vagnhallen på brandstationen i Upplands-Bro. För manus och regi står Kristina Gissler, brandman/projektledare.

På scenen har vi även sett brandmännen Kenneth Nyman och Mikael Ekstedt och skådespelarelever från Kulturskolan i Upplands-Bro som gjorde en strålande insats. För musiken stod Kulturskolans elever och lärare med stråkar, blås och rockkomp och Kristina sjöng sina omgjorda texter till kända låtar.

Inbjudna var förskolor, förskoleklasser, årskurs 1-3, familjedaghem och öppna förskolor i Upplands-Bro kommun. Fyra år i rad har denna bejublade musikteater om säkerhet satts upp på Knivsta brandstation i Knivsta kommun. I år var det första gången den kom till Upplands-Bro brandstation och man fick även se ett luftvägsstopp i pjäsen. 


Barnen fick lära sig att använda flytväst, cykelhjälm samt brandvarnare, brandfilt och brandsläckare. De fick se en gräsbrand, brand på spis, brand i laddare samt ett luftvägsstopp där både ryggdunk och heimlich manöver behövde användas. Allt i en lättsam stämning med mycket musik och dans!

Brandkåren Attunda och Kristina Gissler tackar för ett fint samarbete med Upplands-Bro kulturskola.