Missa inte TV4 Nyhetsmorgon den 1 december

Fredag den 1 december är det Nationella brandvarnardagen. Kl 8.44 medverkar Brandkåren Attundas medarbetare i TV4 Nyhetsmorgon för att prata om brandsäkerhet i hemmet.

Brandman Kristina Gissler pratar om vad man ska göra om det brinner i ett flerfamiljshus och om brandvarnardagen och tre saker som kan rädda ditt liv (brandvarnare, brandfilt och pulversläckare).

Brandvarnardagen

Den 1 december är det nationella brandvarnardagen. Sedan 2001 påminns medborgare runt om i Norden om att testa brandvarnaren så att man vet att den fungerar. Vi vill uppmärksamma vikten av att ha en fungerande brandvarnare. En fungerande brandvarnare är en billig livförsäkring och väcker dig när olyckan är framme.

Kom ihåg att trycka på testknappen regelbundet. Om brandvarnaren inte ger ifrån sig en signal när du trycker på testknappen kan batteriet vara slut, och då behöver du byta ut det. Hjälper inte batteribyte – byt ut brandvarnaren. 

Sms-tjänsten som påminner dig
Skicka en SMS-påminnelse till dig själv eller tipsa om tjänsten till någon du tycker om. 
Där väljer du startdatum, regelbundenhet, till vem och mobiltelefonnummer. Anmäl dig och dina nära och kära till sms-tjänsten: www.skyddadigmotbrand.se