Lyssna på reportage om Brandgympa

Tisdag den 13 mars, kl 15.00 på Sveriges Radio, P4 Uppland sändes ett reportage om Brandgympa på Solstigens förskola i Knivsta med bland annat förskolechefen Kristin Lundberg och vår brandman Kristina Gissler. Om du missade sändningen, så kan du höra den i efterhand.

I dag har barnen på förskolan haft utbildning, hur man hanterar en brand. Förskolechefen Kristin Lundberg gick igenom vad som fanns brandboxen. Brandgympa vänder sig till förskolebarn 3-6 år och skolbarn 6-9 år. Från och med februari har förskolor och skolor i våra medlemskommuner kunnat beställa en brandbox.

- Att träna brand, att barnen och personalen ska veta vad man ska göra om olyckan är framme, säger Kristin Lundberg.

Kristina Gissler var med när förskolechefen delade ut aktivitetskorten. I brandboxen finns en jättebra beskrivning, hur pedagogerna ska genomföra Brandgympa på egen hand. Många är väldigt duktiga, barn är perfekta individer att lära, för de är sugna på att lära sig och så går de hem och ställer frågor och sprider brandkunskap vidare till föräldrar, morföräldrar osv. 

- Vi vill barnen ska röra på sig mer och även lära sig hur man varnar andra, så man vet om det är något som händer, säger Kristina Gissler.

Lyssna på klippet

Lyssna på klippet

Mer information

Kontakt

Om du har frågor kontakta Brandkåren Attunda på telefon: 08-594 696 00 eller e-post: bokning@brandkaren-attunda.se.