Larmet går på Knivsta brandstation

Den 24-26 oktober spelades teaterföreställningen "Larmet går på Knivsta brandstation". Nytt för i år var att det var en nyskriven pjäs skriven av brandman/projektledare, Kristina Gissler och framfördes av brandmän.

För tredje året i rad spelades teaterföreställningar på Knivsta brandstation under vecka 43. Barnteatern som vänder sig till barn från förskolan upp till årskurs två. I år kom det ca 1 300 barn från förskoleklasser, familjedaghem, 1:or samt 2:or i Knivsta, uppdelade på sammanlagt sex föreställningar.


Besökarna fick vara med om ett antal olika larm som räddningstjänsten åker på och fick bland annat lära sig om brandsäkerhet i hemmet (brandvarnare, brandfilt och handbrandsläckare), vattensäkerhet (flytväst) men även att man ska använda reflex när det är mörkt ute. Pjäsen framfördes av brandmän från Brandkåren Attunda, livemusik av elever från Knivsta Kulturskola och solosången stod Kristina Gissler för.


– Det är ett så fantastiskt sätt att lära barn om brandskydd och säkerhet på vatten, säger Kristina som kommer tillbaka med teatern nästa höst.

Läs artiklar om föreställningen 2017

För fler bilder se Brandkåren Attundas Facebooksida.