Lansering av Brandgympa

Nu lanserar Brandkåren Attunda Brandgympa i våra medlemskommuner (Järfälla, Knivsta, Sigtuna, Sollentuna, Upplands-Bro och Upplands Väsby). Brandgympa vänder sig till förskolebarn 3-6 år och skolbarn 6-9 år. Nu har förskolor och skolor i våra kommuner möjlighet att beställa en brandbox.

Från och med i februari får alla förskolor och skolor i Järfälla, Knivsta, Sigtuna, Sollentuna, Upplands-Bro och Upplands Väsby ett informationsbrev med erbjudande att vara med och testa Brandgympa på sin förskola eller skola. Visst vill ni vara med och testa?

Beställ brandboxen - den är gratis

De förskolor och skolor som deltar i Brandgympa får en brandbox (per förskola/skola). Boxen innehåller brandsläckare, brandfilt, brandvarnare, konceptbok (lärarhandledning) samt en broschyr som varje barn får med sig hem. Det är ni som utför Brandgympa tillsammans med barnen. Det finns ett begränsat antal brandboxar, så beställ er box i dag
VIKTIGT: Vi är tacksamma om ni koordinerar så att endast en anmälan kommer in per förskola/skola. Detta för att underlätta för oss att kunna packa varje box med rätt innehåll.
Vi ser också gärna att ni hämtar boxen på brandstationen om möjligt. För er som anmäler att ni behöver leverans kommer vi att försöka leverera boxen mellan 8-17 vardagar.

Om Brandgympa

Brandgympa erbjuder barnen ett upplevelsebaserat sätt att lära sig mer om brandskydd genom fysiska och grovmotoriska övningar till exempel stå på ett ben eller hoppa 1-1-2. Läs mer

Genomförande

Barn 3-6 år utför enklare övningar som bestäms av aktivitetskorten och barn 6-9 år en hinderbana. Det ska vara enkelt att genomföra Brandgympa och allt står beskrivet i konceptboken (lärarhandledningen).

Mer information

Kontakt

Om du har frågor kontakta Brandkåren Attunda på telefon: 08-594 696 00 eller e-post: bokning@brandkaren-attunda.se.