Lägenhetsbrand på Arrendevägen i Järfälla

Fredagen den 13 februari kl 7.22 inkommer larm till en lägenhetsbrand på Arrendevägen i Järfälla. När enheterna anländer på plats, har de tre personerna som bor i lägenheten redan tagit sig ut, och befinner sig på altanen relativt oskadda.

Man kan snabbt konstatera rök i trapphus och lägenhet. Rökdykare går in och släcker de småbränder som fortfarande brinner i sovrummet, samtidigt som en annan rökdykare öppnar fönster högst upp i trapphuset och ventilerar ut röken med PPV-fläkt. Det finns inte något evakueringsbehov.

Tre personer som har fått lättare rökskador, förs till sjukhus. Det är oklart hur branden startade. En teknisk undersökning av lägenheten kommer att genomföras.

Innan Brandkåren Attunda lämnar platsen monteras en ny brandvarnare i hallen, eftersom brandvarnare saknades i lägenheten. Under dagen sker en tät dialog med Järfälla kommun och fastighetsägaren om hur stödet till såväl boende i området som drabbade ska arrangeras. Med anledning av branden kommer Brandkåren Attunda att finnas på plats inom området för att besöka det aktuella flerfamiljshusets två portar och utföra hembesök med brandskyddsinformation och även informera om morgonens händelse.

Att ha de tre b:na hemma, brandvarnare, brandfilt och brandsläckare är några enkla och billig livförsäkringar.