Lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus på Södergatan 13 A i Sigtuna

Fredagen den 8 maj klockan 20.40 inkommer ett larm om en brand i en säng på tredje våningen i ett flerfamiljshus på Södergatan 13 A i Sigtuna.

Kraftig rökutveckling från lägenhet och trapphus när tre brandstyrkor från Märsta, Sigtuna, Upplands Väsby och polis anländer till plats. Klockan 21.01 var samtliga fyra person inne i lägenheten ute ur den brinnande lägenheten med hjälp av rökdykare och stegbil. Tre personer med lättare skador och behöver inte uppsöka vård. Den fjärde personen svårt skadad och förs med ambulans till sjukhus med kraftiga rökskador.

Klockan 21.13 var branden släckt och brandstyrkorna skannar och undersöker de andra lägenheterna i byggnaden - för att se så inga fler blivit skadade. En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts av polis.

Under dagen sker en tät dialog med Sigtuna kommun och fastighetsägaren om hur stödet till såväl boende i området som drabbade ska arrangeras. Med anledning av branden kommer Brandkåren Attunda att besöka den aktuella fastigheten under helgen och utföra hembesök med brandskyddsinformation och även informera om gårdagens händelse. Att ha de tre b:na hemma, brandvarnare, brandfilt och brandsläckare är några enkla och billiga livförsäkringar.