Lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus på Örnstigen i Upplands-Bro (1)

Onsdagen den 11 maj kl 00.34 inkommer larm om en brand i lägenhet på nedre botten i ett flerfamiljshus på Örnstigen i Upplands-Bro.

När brandstyrkor från Upplands-Bro, Bålsta och Järfälla anländer till plats konstateras en fullt utvecklad brand. I lägenheten påträffas en person död och ytterligare en person förs till sjukhuset med allvarliga rökskador. Flera personer har fått lindriga rökskador.

Hela fastigheten utrymdes tillsammans med grannporten och de drabbade hyresgästerna evakuerades till en närliggande skola. Efter några timmar kunde hyresgästerna i grannporten återvända till sina lägenheter. Det är oklart hur branden startade. En teknisk undersökning av lägenheten kommer att genomföras av polisen. 

Under dagen sker en tät dialog med kommunen om hur stödet till såväl boende i området som drabbade ska arrangeras. Med anledning av branden kommer Brandkåren Attunda under dagen att finnas på plats inom området för att informera. 

Våra tankar går till de omkomnas anhöriga och de drabbade.

Under dagen sker en tät dialog med Upplands-Bro kommun om hur stödet till såväl boende i området som drabbade ska arrangeras. Med anledning av branden kommer Brandkåren Attunda att finnas på plats inom området och utföra hembesök med brandskyddsinformation. Att ha de tre b:na hemma; brandvarnare, brandfilt och brandsläckare, är några enkla och billiga livförsäkringar.