Lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus på Baldergatan 23 i Märsta

Lördagen den 18 juli klockan 05.25 inkommer ett larm om en brand i en lägenhet på tredje våningen i ett flerfamiljshus på Baldergatan 23 i Märsta.

Fullt utvecklad lägenhetsbrand och trapphus när brandstyrkor från Märsta, Sigtuna, Upplands Väsby och polis anländer till plats. Två personer har förts till sjukhus med lindriga skador. Den ena, en man boende i lägenheten som hoppat från balkongen. Den andra, en flicka boende i huset som förts till sjukhus för kontroll. Hela fastigheten har utrymts. De drabbade hyresgäster tas om hand av Brandkåren Attundas personal och kommunen.

Vid klockan 6.30 var branden under kontroll och en stund senare var den helt släckt och brandstyrkor kunde scanna av och undersöka övriga utrymmen i fastigheten. Det är inte känt vad som startade branden. Polisen har inlett en utredning för att undersöka händelsen.

Med anledning av branden kommer Brandkåren Attunda att besöka den aktuella fastigheten under dagen och utföra hembesök med brandskyddsinformation. Att ha de tre b:na hemma, brandvarnare, brandfilt och brandsläckare är några enkla och billiga livförsäkringar.