Kampanj sommarjobb #hejaväsby

Förra sommaren jobbade Alexandra och Kristina som badvärdar på Brandkåren Attundas brandstation i Upplands Väsby och fick på köpet en utbildning i livräddning. Upplands Väsby kommun har som mål att erbjuda 300 sommarjobb till ungdomar varje år. Sommarjobb är en viktig introduktion till arbetslivet.

För några veckor sedan var Upplands Väsby kommun och fotograferade inför kampanjen #hejaväsby på brandstationen i Upplands Väsby. I söndags den 25 mars lanserades kampanjen, totalt är det fyra budskap under 12 veckor. Först ut är sommarjobb som badvärd på brandstationen. 

Hur får man jobb som badvärd?

- Du som vill jobba som badvärd tillsammans med Brandkåren Attunda skriver detta i det personliga brev som du skickar till oss i samband med sommarjobbsansökan. Totalt finns det nio platser och du måste vara simkunnig för att komma i fråga för jobbet. Badvärdarna jobbar i tre veckor varav två dagar består av en utbildning som brandkåren håller i säger Mohammed-Bile Sadik, feriejobbshandläggare.

Hur söker man sommarjobb?

- Går du på första och andra året av gymnasiet eller introduktionsprogrammet så kan du skicka in en ansökan via kommunens webbplats 1-31 mars. Du som inte går i skolan men är 16-17 år gammal är också välkommen att söka.

Mer information