Information om försäljare som erbjuder sotning

Brandkåren Attunda vill återigen uppmärksamma invånare, nu framförallt i Märsta och Sigtuna kommun, men håll utkik alla, att det är försäljare som ringer runt och erbjuder sotningstjänster.

Budskapet i telefonsamtalet är att det finns ett behov av att rengöra imkanaler och spisfläkt. Försäljaren får det att framstå som att det är ett lagkrav för ägare av villor eller flerfamiljshus, vilket det inte är. Man ska inte blanda ihop det här företagets erbjudanden med de lagstadgade tjänster som de kommunalt upphandlade skorstensfejarmästarna sköter gällande eldstäder och tillhörande rökkanaler.
Våra avtalade sotningsentreprenörer bokar inte tid genom att ringa upp via telefon. De skickar ut en avisering med datum och tid via post. Om ni får ett samtal från någon som uppger sig för att vara sotare kontrollera då att det verkligen är från sotningsentreprenören i din kommun.
Brandkåren Attunda har avtal med två entreprenörer:
• I Knivsta kommun sotar Åke Huss AB: akehuss.se
• I Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Upplands-Bro och Upplands Väsby kommun sotar Attunda sot och vent AB (fd. Åke Huss AB): attunda.com
Här kan du läsa mer om sotning och brandskyddskontroll: https://www.brandkaren-attunda.se/privatperson/sotning/