Ida Texell fick årets Qnetpris

Fredag den 23 november utsågs Ida Texéll, förbundsdirektör/räddningschef, Brandkåren Attunda till vinnare av Qnetpriset 2018. Priset delades ut på Qnetdagen efter en inspirerande dag med många spännande föreläsare. Tre kvinnor var nominerade och priset delas ut till en kvinna som har gjort något utöver det vanliga under året

Qnet är nätverket för kvinnor i ledande befattningar som arbetar med säkerhet i olika roller och verksamheter eller utbildar sig inom säkerhet. Qnet är en mötesplats där medlemmarna kan utbyta kunskaper och erfarenheter.

– Det har varit en otrolig stor ära för mig att få Qnetpriset. Jag är rörd och stolt över priset säger Ida Texéll.

Nomineringen lyder

Med basen i Brandkåren Attunda tar Ida Texell kliven långt utanför de traditionella ramarna. Hon engagerar och attraherar olika målgrupper, allt från medborgaren i tv-soffan som hon ger handfasta råd kring brandsäkerhet till beslutsfattare kring ett hållbart samhälle. Ständigt närvarande i sociala medier, aktiv i olika debatter bygger hon bilden av en modern räddningstjänst för alla. Hon arbetar aktivt med normkritiska frågor och värdebaserat ledarskap där mod, omtanke och handlingskraft är ledorden. Dessutom är hon grundare av det kvinnliga karriärnätverket Magma som samlar kvinnliga ledare inom svensk räddningstjänst och krisberedskap. 2015 utsågs Ida till årets ledare av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, och har varit topplacerad på framtidens kvinnliga ledare flera år i rad.  

Mer information