EuroPride-paraden 2018

Lördag den 4 augusti kl. 13.00 går EuroPride-paraden av stapeln, där Brandkåren Attunda deltar tillsammans med MSB, Nätverket jämställd räddningstjänst (NJR) och Sveriges räddningstjänster.

För oss är det viktigt att visa stöd för alla människor och att våra organisationer är för mångfald och jämställdhet, både i samhället och bland medarbetare. Vi vill visa att räddningstjänsten i Sverige har gjort slut med fördomar och står upp för alla människors lika värde. Vi är en räddningstjänst för alla.

Filmklipp Pride 2017

Varje dag, timme och året runt jobbar vi för att skapa ett tryggare samhälle, vi har ett brett och viktigt uppdrag. Våra tankar går till alla som jobbar för att släcka alla skogsbränder i landet, där Brandkåren Attunda bistår med både ledningspersonal och insatspersonal. Läs mer.

Stockholm Pride och pridetåget är Sveriges största manifestation för mänskliga rättigheter och en fantastisk folkfest i glädjens och kärlekens tecken som flera av våra medarbetare väljer att delta i (på sin fritid eller semester), för att visa att vi står upp för alla människors lika värde och att alla ska ha rätt att älska den de vill.

I år deltar vi inte med en brandbil i paraden, fordonen behövs för att beredskapen, insatser och stödja våra kollegor i Ljusdal.

Missa in paraden på lördag den 4 augusti, kl. 13.00 startar paraden. Anslut gärna till tåget. Hoppas att vi ses. Happy Pride!

Mer information