Ensamkommande flyktingbarn på besök

Onsdagen den 22 juni hade Brandkåren Attunda besök av 13 ensamkommande flyktingbarn på Märsta brandstation, för att ge dem en bild av räddningstjänstens verksamhet i Sverige.

- De är en del av vårt samhälle och det är vårt ansvar att ta hand om dem. Det viktigaste syftet är att ungdomarna ska känna sig trygga och välkomna och att skapa relationer till dem, men även skapa ett intresse för räddningstjänsten som möjligt yrkesval, säger Yamo Mirbaz, som ordnade mötet med ungdomarna tillsammans med Togrul Abdurakhmanov, båda två tillsynsförrättare på Brandkåren Attunda.

Sammanlagt var det 13 killar från Afghanistan och Eritrea som gjorde ett heldagsbesök på brandstationen. Under dagen fick de inte bara höra om hur räddningstjänsten fungerar i Sverige, utan också prova på brandmansyrket med rökdykning, arbetsrelaterad bana och lära sig släcka med handbrandsläckare.

- De hade jättekul och tyckte att det var intressant att se hur det ser ut på en brandstation. För dem var det spännande att möta personer i uniform, säger Yamo.

Se fler bilder på Brandkåren Attundas Facebooksida.

I nästa vecka kommer det hållas besök för ensamkommande flyktingbarn på Upplands Väsby brandstation.