Brandvarnardagen 1:a december

Brandvarnardagen är en nationell temadag som infaller den 1 december varje år. Syftet med brandvarnardagen är att påminna om vikten av att ha en fungerande brandvarnare och testa batterierna i de brandvarnare som redan sitter uppe.

Du ska ha en brandvarnare på varje våningsplan, men helst en i varje rum. Den ska monteras, cirka 50 cm ut från väggen, i taket.

Testa dina brandvarnare några gånger per år. Särskilt viktigt är det efter att du varit bortrest, då brandvarnaren kan ha indikerat att batteriet är slut medan du har varit borta. Du bör också testa brandvarnarna inför stora ljushelger som jul. Vad kan vara lämpligare än att göra det 1 december när du ändå har stegen framme för att hänga upp julgardiner och julpynt?

Skicka ett sms på brandvarnardagen, skriv in följande budskap i ett sms:

”Sov gott. Vakna fort. Testa din brandvarnare. En fungerande brandvarnare kan rädda liv. Skicka detta sms vidare till någon som du bryr dig om”.

Skicka till alla dina nära och kära söndagen den 1:a december. Nästa person som får det kan bara vidarebefordra det till personer som han eller hon känner. Vi vet många som skickar sms:et till alla i hela sin kontaktbok. Ju fler som testar sina brandvarnare, desto bättre!

Mer information om brandvarnare.