Brandkåren Attundas förbundsordförande, Douglas Lithborn har avlidit

Douglas Lithborn (M), har efter en allvarlig incident avlidit. Det sorgliga beskedet kom idag från Karolinska universitetssjukhuset i Solna, där Douglas Lithborn vårdats sedan onsdag 8 juli.

- Vi beklagar sorgen och är djupt berörda av Douglas död. Våra tankar är hos anhöriga, släkt och vänner i denna svåra tid, säger Ida Texell, förbundsdirektör/räddningschef.

Med anledning av Douglas Lithborns bortgång kommer Brandkåren Attunda flagga på halvstång under söndagen i hela förbundet och Sollentuna brandstation kommer även flagga på måndagen.

Läs även pressmeddelande som skickats från Sollentuna kommuns webbplats.

Kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna har avlidit 

Kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna, Douglas Lithborn (M), har efter en allvarlig incident i Sollentuna simhall, avlidit. Beskedet kom idag från Karolinska universitetssjukhuset i Solna, där Douglas Lithborn vårdats sedan onsdagen den 8 juli. 

-  Det är ett oerhört tragiskt och sorgligt besked som nått oss idag. Mina tankar går främst till hans hustru och barn som förlorat en älskad make och far. Douglas har haft stor betydelse för det goda samarbete vi haft inom majoriteten, ett samarbete som lett till många viktiga beslut för Sollentuna kommuns utveckling, säger Anna-Lena Johansson (FP) 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Douglas Lithborn var en mycket uppskattad politiker i Sollentuna. Douglas har haft politiska förtroendeuppdrag i Sollentuna kommun sedan 1986. Mellan 2002 och 2010 var han ordförande i kommunfullmäktige och sedan november 2010 ordförande i kommunstyrelsen.

- Det är med stor saknad och sorg jag inser att Douglas Lithborn inte längre finns bland oss. Douglas arbetade alltid hårt för att Sollentunas invånare och företag skulle få bästa möjliga service av kommunen. Han bidrog med stor energi i utvecklingsarbetet i kommunen, bland annat genom sin lysande analytiska förmåga, säger Katarina Kämpe, kommundirektör.

Utöver sitt uppdrag som ordförande i kommunstyrelsen var Douglas Lithborn ledamot i kommunfullmäktige, ordförande i kommunalförbundet Brandkåren Attunda, samt ledamot i Landstingsfullmäktige. Douglas Lithborn blev 48 år.

- Det är en enorm tragedi för framförallt familjen men även för Sollentunamoderaterna samt alla sollentunabor. Douglas förenade handlingskraft med sund eftertanke och han hade både visioner för kommunen och omtanke om varje enskild sollentunabo, säger Birgitta Schwinn, vice gruppledare Sollentunamoderaterna.

Anna-Lena Johansson (FP), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, går tillfälligt in som ordförande i kommunstyrelsen.