Brandkåren Attundas förbundsdirektör på topplacering Framtidens kvinnliga ledare 2015

I kväll den 12 maj utsågs Framtidens kvinnliga ledare hos Sveriges chefsorganisation, Ledarna. Vår förbundsdirektör Ida Texell var inbjuden tillsammans med 74 andra ledarprofiler som nominerats på listan över Framtidens kvinnliga ledare. En lista över Sveriges 75 främsta unga kvinnliga ledare i samhället – från näringsliv, politik, kultur och ideell sektor under 36 år. Syftet är att lyfta fram och synliggöra unga kvinnliga chefer.

Vid kvällens prisutdelning gick priset som Framtidens kvinnliga ledare till Lina Jorheden på Atlas Copco i Östafrika. Priset delades ut av konferencier Camilla Wagner med motiveringen "Hon har ansvar för Atlas Copcos gruvverksamhet i 14 länder i Östafrika. Krig och monetära kollapser är några av utmaningarna hon får vara beredd på i sitt arbete. Under förra året vände hon flera negativa trender. En inkluderande företagskultur och fördjupade kundkontakter och har gett nöjdare medarbetare och en bättre marknadsposition. En hög energinivå, tydlighet och framför allt mod är framgångsreceptet för Framtidens kvinnliga ledare 2015".

Vår förbundsdirektör Ida Texell kom på plats 10 och var den andra av två kvinnor som nominerats i offentlig verksamhet på listan.

Att skapa resultat och utveckla samhällets förmåga att hantera olyckor är en viktig drivkraft för mig. Den bästa olyckan är den som inte sker! Men då den sker ska svensk räddningstjänst leverera ett professionellt och värdebaserat omhändertagande. En organisations förmåga att leverera goda resultat kommer från medarbetarna, deras olikheter och deras ansvarstagande. Jag är stolt över att bli utnämnd som framtidens kvinnliga ledare inom offentlig sektor, i en bransch som kräver mod och handlingskraft för att skapa förändring för att möta framtidens krav.

Medverkade under kvällen gjorde också förra årets vinnare Eliza Kücükaslan, Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm, partiledare Anna Kinberg Batra och Sveriges jämställdhetsminister Åsa Regnér.
 

Mer information