Brandkåren Attunda söker tillsynsförrättare

Vill du bidra till ett olycksfritt och hållbart samhälle? Brandkåren Attunda söker nu tillsynsförrättare. Vi erbjuder ett omväxlande arbete för dig som har en god analytisk förmåga och har förmågan att hitta lösningar. Som person är du serviceinriktad och kommunikativ.

Den förebyggande verksamheten består av tio personer som arbetar med myndighetsutövning i form av planärenden, byggärenden, tillsyn och brandfarliga vara.

Din roll

Du kommer att arbeta med myndighetsutövande genom att tolka och tydliggöra samhällets krav på brandsäkerhet. I din roll ingår även förebyggande arbete genom att förbättra både den byggnadstekniska och organisatoriska brandsäkerheten.

Krav

 • 15 veckors brandman, SMO-utbildning eller brandingenjör.
 • B-körkort.

Meriterande

 • Tillsyn A.
 • Skorstenfejarteknikerexamen.
 • Erfarenhet av tillsyner.
 • Erfarenhet av räddningstjänst.
 • Flerspråkig.
 • Pedagogisk erfarenhet.

Personliga egenskaper

Vid sidan av att leva upp till vår värdegrund mod, omtanke, respekt och professionalism vill vi att du:

 • Har förmåga att uppfatta och reagera på andras behov och kan sätta dig in i en annan människas situation. Du har god självkännedom och en positiv människosyn som du kan omsätta i praktisk handling. Du har en vilja och förmåga att samarbeta och att vara lyhörd.
 • Visar engagemang för arbetet och har en önskan om att göra en god arbetsinsats. Du vill utvecklas och har förmåga att ta initiativ och ansvar.
 • Har god förmåga att framföra ett budskap och uttrycka dig i tal samt förmåga att tillgodogöra dig muntliga och skriftliga budskap.
 • Har förmåga att kunna analysera en händelse utifrån vad som gjordes och hur det blev utfört och kan ta lärdom av dina erfarenheter.
 • Du är flexibel och öppen för nya erfarenheter och metoder. Du har förmåga att kunna ändra beteendemönster för att uppnå ett mål. Du är vidare mottaglig för andras uppfattning, omdömen och tankar samt har förmåga att hantera uppkomna ej planerade situationer. 

Övrigt

Arbetstiderna är kontorstid. Tillsättningen enligt överenskommelse. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om oss

Brandkåren Attunda är en räddningstjänst inom Stockholmsregionen, som tillsammans med andra skapar ett säkrare och tryggare samhälle. Vi ökar människors förutsättningar att förebygga och agera vid olyckor och kriser i samhället.

Brandkåren Attunda har cirka 270 anställda inom medlemskommunerna Järfälla, Knivsta, Sigtuna, Sollentuna, Upplands-Bro och Upplands Väsby. Vi arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter stort värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Läs mer om oss: http://www.brandkaren-attunda.se.

Vid frågor eller funderingar

Sabina Gustavsson, samordnare myndighetsutövning, mobil 070-421 03 49.
Martin Öhrstedt, produktionschef, mobil 070-421 03 53.

För fackliga frågor: Thomas Nyberg, Vision och Christian Skeppar, Kommunal nås via vår växel 08-594 696 00.

Ansökan

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund: mod, omtanke, respekt och professionalism.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV, personligt brev samt intyg från utbildning senast den 2 juni. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Skicka ansökan genom att klicka här nedan. Vi kommer att göra urval löpande och kan komma att anställa under processens gång.

Skicka ansökan

Vi ser fram emot din ansökan!