Brand i radhuslänga på Plommonvägen i Knivsta

Torsdag den 8 juni, klockan 00.34 inkommer larm om brand i en radhuslänga på Plommonvägen i Knivsta .

Till branden larmades flera enheter till platsen. När räddningstjänst och polis anländer till plats möttes de av en fullt utvecklad brand i en lägenhet. Insatsen inriktar sig på släckning och begränsning. 

Man kunde relativt snabbt hitta två personer. Det har varit boende i huset, en man och en kvinna som fördes akut till sjukhus med allvarliga skador. Kvinnan konstaterades senare avliden på sjukhus och anhöriga är underrättade.

Branden startade i bastu på gaveln. Spridning till två lägenheter. Boende i radhuslängan evakuerades till närliggande plats och plats spärrades av. Vid kl 3-tiden var branden under kontroll och man försäkrar sig att den inte spridit sig till angränsande delar. Vissa boende har fått komma tillbaka till sina bostäder.

Våra tankar går till familjen och den tragedi de går igenom men även de drabbade.

Dialog Knivsta kommun

Under dagen sker en tät dialog med Knivsta kommun om hur stödet till såväl boende i området som drabbade ska arrangeras. I kväll kl 19.00 håller kommunen tillsammans med räddningstjänsten ett informationsmöte för boende i området. Plats: Tilassalen i kommunhuset.

För boende i området som har behov av att samlas eller någon att prata med finns kommunens Posomgrupp på plats i en kvarterslokal klockan 14-18. Posomgruppen är en grupp som vid svåra händelser kan stödja med samtal och samvaro. I gruppen ingår personal från kommunen, Svenska kyrkan och vårdcentralen. Information om detta har gått ut till de närboende via e-post.