Brand i kedjehus på Lohäradsvägen i Upplands Väsby

Torsdag den 21 februari klockan 22.02 inkommer ett larm om brand i ett kedjehus på Lohäradsvägen i Upplands Väsby. Till branden larmades flera enheter till platsen. När räddningstjänst och polis anländer till plats möttes de av en fullt utvecklad brand.

Nyheten är uppdaterad kl 8.45
Släckinsats avslutad. Branden är släckt, inga lågor men det ryker fortfarande. Räddningstjänsten kommer vara på plats under hela dagen och ta hand om restvärdesräddning.

Nyheten uppdaterad kl. 7.00
I början av släckningsarbetet evakuerades ett 40-tal boende till en närliggande förskola, där personal från kommunen tog emot. Inga har skadades i branden. Det är oklart hur branden startade, som spridit sig via kattvinden. Vid 00.15-tiden var branden under kontroll att den inte längre spred sig till fler fastigheter. Två av de fyra husen är totalförstörda, medan två hus är obeboeliga. Vid 3-tiden kunde vissa evakuerade gå tillbaka till sina bostäder. En teknisk undersökning kommer att genomföras av polisen.

Dialog Upplands Väsby kommun

Under dagen sker en tät dialog med Upplands Väsby kommun som snabbt startade upp ett arbete för stödja de drabbade. I kväll kommer Brandkåren Attunda tillsammans med Samfälligheten hålla ett informationsmöte för de boende. Tid är ännu oklar.

Nyheten kommer uppdateras vid ny information.