Återkoppling av Brandgympa

I februari lanserades Brandgympa i våra medlemskommuner. 220 förskolor och skolor har beställt en brandbox och vi har nått ut till cirka 14 000 förskolebarn 3-6 år och skolbarn 6-9 år. Barnen har i sin tur efter ha testat Brandgympa kunnat utbilda vidare sina föräldrar, syskon och vänner i brandsäkerhet.

På ordinarie idrottslektion eller liknande har förskolor och skolor kunna utföra Brandgympa tillsammans med barnen. Nu har vi börjat få återkoppling hur det har gått att köra Brandgympa. Här nedan finns fyra citat från två förskolor och två skolor.

Bilderna i den här nyheten kommer från Upplands Väsby med barn i åldrarna 2,5-4 år tillsammans med sina föräldrar som testade Brandgympa. Bilderna är godkända av föräldrar att dela. Stort tack för att ni valde att dela med er av gympatillfället.


– Vi har haft brandgympa tre måndagar i rad. Det har varit mycket uppskattat av barnen och de har pratat mycket både här och hemma om hur man gör ifall de börjar brinna. Vi avslutade med att i tisdags ha en riktig brandövning, då larmet gick och barnen fick gå ut till återsamlingsplatsen där vi satt upp skylten vi fått av er. Tack för ett mycket bra och stimulerande arbetsmaterial! 

– Samtliga klasser har genomfört Brandgympan och med minst sagt stort intresse. Broschyrer har gått hem och vi har fått positiv respons både från elever, kollegor och föräldrar. 

– Vi har genomfört brandgympan med 30 stycken barn födda 2012 i halvgrupp. Barnen tyckte det var roligt och spännande och många barn tog med sig kunskaperna hem och reflekterade med sina vårdnadshavare. Ett bra material.

– Vi har använt ert material och barnen tycker det är väldigt roligt. Vi har pratat om hur man ska agera om det börja brinna. Vi har pratat om brandvarnare, brandfiltar och nödutgångar. Många familjer har även haft brandövning hemma tack vare det vi gjort på förskolan.

Om Brandgympa

Brandgympa erbjuder barnen ett upplevelsebaserat sätt att lära sig mer om brandskydd genom fysiska och grovmotoriska övningar till exempel stå på ett ben eller hoppa 1-1-2. Läs mer

Mer information

Kontakt

Om du har frågor kontakta Brandkåren Attunda på telefon: 08-594 696 00 eller e-post: bokning@brandkaren-attunda.se.