Återbesök på Aspbackens förskola

Fredagen den 12 maj åkte Brandkåren Attunda på ett återbesök på Aspbackens förskola, Tingvallavägen i Märsta, där det brann den 21 april. Denna gång besöktes förskolan för att uppmärksamma det goda arbetet som gjordes vid evakueringen.

Liten pojke klädd i brandhjälmHändelsen sköttes exemplariskt av personalen då ingen kom till skada och alla barn evakuerades lugnt och fint till en annan avdelning. Både barn och personal berättade hur de blev skärrade av den tidigare händelsen, och flera ville dela med sig av hur de var.

- Det var läskigt och vi fick gå till andra sidan. Det kom brandbilar, ambulans och polis-bil hit, berättar ett av barnen om dagen när den brann.

Det uppskattades dock när brandstyrkan kom på besök under mer glada förhållanden. Förskolan tilldelades presenter i form av brandfilt, brandvarnare och Flammy-apan. Dessutom fick barnen prova att sitta i brandbilen och bjöds på glass. Och på frågan om vilka av barnen som nu ville bli brandman räcktes ett flertal händer upp i luften.

Läs tidigare nyhet om branden på Aspuddens förskola den 21 april

Öppet hus på Märsta brandstation den 14 maj kl. 11.00-15.00