Årets Knivstabo 2018

I dag fredag den 1 juni är det officiellt på Knivsta kommun att Kristina Gissler, brandman på Brandkåren Attunda är Årets Knivstabo 2018. Hon belönas för sin glädje och sitt brinnande engagemang att genom musik och teater förnya formerna för hur man sprider livsviktig kunskap till de små.

- Jag blev otroligt rörd när jag fick reda på det. Jag tycker det är hur stort som helst. Knivsta är ju en kommun där många människor är engagerade, och det finns en närhet till politikerna. Att bli utvald till Årets Knivstabo är väldigt hedrande, säger Kristina Gissler.

Utmärkelsen delas ut under Knivsta kommuns nationaldagsfirande i Husby Långhundra den 6 juni, klockan 15.00. 

Motiveringen

Genom musik och teater – och med glädje och engagemang – väcker Kristina Gissler intresse och sprider kunskap hos barn att man ska ha flytväst, hur man larmar 112 och att det är bra att ha brandvarnare hemma. Hon är musikalartisten som skolat om sig till brandman. Men intresset för musiken glöder alltjämt. Med gnistrande engagemang skriver hon egna pjäser och sångtexter, och står gärna också själv på scen tillsammans med sina kollegor. Kristina Gissler är brandmannen som förnyat formerna för hur man lär barn att tänka på säkerhet – en livsviktig kunskap, också för de små!

Kristina belönas med ett särskilt framtaget diplom illustrerat av Knivstakonstnären Charlotta Blomgren, samt en prissumma på 2 500 kronor i form av presentkort på en kulturaktivitet.

Mer information